ONLINE ÖĞRENCİ TAKİP SİSTEMİ’NE GİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ..
ÖĞRENCİ TAKİP SİSTEMİ
Öğrenci Takip Sistemi, Ankarafen Eğitim Kurumları için başarıya giden yolun en önemli yapı taşıdır. Bu sistem;
-Ödev Takibi
-Sınav Takibi
-Devam-Devamsızlık Takibi
-Geç Kalma Takibi başlıkları altında Rehberlik servisimiz, sınıf öğretmenlerimiz ve eğitim yöneticilerimiz tarafından izlenen bir sistemdir.
Ödev Takibi:Sınav başarısını doğrudan etkileyen en önemli faktör düzenli ödev yapma alışkanlığının kazandırılmasıdır. Ödev yapmayı günlük yaşamın bir parçası haline getiren öğrenci, başarısını günden güne arttırmaktadır. Bu nedenle de öğretmenlerimiz düzenli olarak her dersten ve işledikleri her konudan ödev vermektedir. Bu ödevlerin yapılıp yapılmadığının kontrolü sonucunda düzenli olarak ödev yapmayan öğrencilerimizin velileri bilgilendirilerek, öğrenciler rehberlik çalışmasına yönlendirilir ve bu konuda bilinçlenmesi sağlanır.
Sınav Takibi:Öğrencilerimizin sınav ile ilgili tecrübelerinin artırılması başarıyı doğrudan etkilemektedir. Ankarafen Eğitim Kurumları olarak üniversiteye giriş sınavına yönelik yıllık ortalama 45 deneme sınavı uygulanmaktadır. Sınavlara katılım, öğrencimizin konu eksiklerini belirlemesi açısından çok önemlidir. Sınav sonucuna göre öğrencimizin hangi konularda zorlandığı eğitim koçları tarafından tespit edilir ve bu konularla ilgili ödevlendirme, etüt ve soru çözümüne ağırlık verilerek eksikleri giderilip sınav sürecinde öğrencinin geri kalmasına izin verilmez.
Devam-Devamsızlık Takibi:Ankarafen Eğtim Kurumları olarak öğrencilerimizin derslere düzenli devam etmelerini çok önemsiyoruz. Devamsızlık yapan öğrencilerimiz bu davranışlarını alışkanlık haline getirirse rehberlik servisi ile görüştürülür. Devamsızlık yapmanın yaratacağı olumsuz sonuçlar hakkında bilgilendirmeler yapılır.
Geç Kalma Takibi:Ankarafen Eğitim Kurumları, eğitimde disiplinin olmazsa olmaz olduğuna inanmaktadır. Disiplinin en önemli noktalarından biri ise ”zamanlama”dır. Öğrencilerimizin devamsızlık yapmaması kadar derse zamanında katılması da uyum ve dikkat açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle derse geç kalmayı alışkanlık haline getiren öğrenciler rehberlik servisi ile görüştürülür ve bu davranışı alışkanlık haline getirdiği takdirde etüt almaları kısıtlanır.